Ahad, 10 Januari 2010

No Idea..Komentar Isu Terkini

Lama tak berceloteh dalam blog ni...kurang idea dan xde mood nak nulis...
semalam aku de aktiviti yg agak best utk dikongsi bersama..pegi tgk anak sedara aku akad nikah di Rumah Pengantin Perempuan di Taman Melor, Sungai Layar, Sungai Petani.Alhamdulillah dengan sekali lafaz telah termeterai ikatan pasangan itu Wan Amirul Bin Rahim Dan Pasangannya Nurul Huda Binti Roslan, picture xsempat nk upload lagi...nanti2lah aku upload...

Aku sebenarnya nak komen sikit tentang kalimah Allah SWT. Mungkin aku bukan ahli agama tapi aku ada dengar ceramah tentang ni sebelum tercetusnya isu kalimah ni..
Sebelum tu aku nak perkenalkan kepada semua agama samawi iaitu agama yg Allah SWT turunkan kepada umat manusia..
Ada 3 agama samawi yg Allah kurniakan kepada manusia, 1 yg belum dapat diselewengkan lagi dan 2 telah diselewengkan dan Junjungan besar Muhammad telah membetulkan penyelewengan ni dengan ISLAM. 2 lagi yang telah lari dari ajaran sebenar ialah YAHUDI dan NASRANI(KRISTIAN)

Ketiga-tiga agama mempercayai Allah itu ada.

Mengikut ustaz yang mengajar tu..tidak ada masalah utk mereka menggunakan perkataan Allah dalam ajaran mereka kecuali mereka tidak boleh menggunakan perkataan Allah dalam tulisan Arab iaitu Aliff, Lam, Lam, Ha. Tu je larangan yang perlu dipatuhi.

aku sekadar menyingkap apa yang telah aku pelajari dari ustaz yang pandai dalamm bidangnya..Wallahualam.

Tiada ulasan:

ini aku dan untuk aku...
ada aku kesah pendapat korang...